OVERZICHT DATABANKEN VROUWELIJKE
& DIVERSITEITSEXPERTEN IN BELGIË & EUROPA

Vind een spreker

Het werken aan gemengde panels begint van zodra je het thema van je volgende evenement hebt bepaald. Wie zou je graag als keynote spreker willen hebben? Wellicht komen er verschillende namen spontaan in je op, maar probeer even out of the box te denken en te zorgen voor een goed evenwicht aan diverse sprekers. De databanken hieronder zorgen alvast voor voldoende inspiratie.

Europese databanken

https://expertesgenre.fr/: gratis database van vrouwelijke experten op het gebied van genderkwesties en gendergelijkheid in Frankrijk en de rest van de wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en geeft je toegang tot de contactgegevens van de experten. Het is mogelijk om een ​​account aan te maken om toegang te krijgen tot meer informatie.

http://www.jamaissanselles.fr/: een uniek initiatief uit Frankrijk met een charter dat sprekers aanmoedigt om uitsluitend deel te nemen aan gemengde panels.

https://expertes.fr/: deze database bevat vrouwelijke experts uit Frankrijk in allerlei domeinen, van paralympiërs tot Covid-19.

https://inspiringfifty.org/: een initiatief van accelerateHER dat gericht is op meer diversiteit in tech door vrouwelijke rolmodellen meer zichtbaar te maken.

https://www.despreker.nl/: gratis databank van Nederlandstalige sprekers. De website geeft je de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen, maar geeft je geen toegang tot de informatie van de spreker. Je moet contact opnemen met de website voor meer informatie.

https://speakerhub.com/speakers/belgium: gratis databank van sprekers over de hele wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen, maar er moet een (gratis) account worden aangemaakt om toegang te krijgen tot de informatie over de spreker. De website biedt ook tips en trucs over verschillende onderwerpen.

https://www.winrepo.org/list/: gratis databases van vrouwelijke deskundigen op het gebied van neurowetenschappen over de hele wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en rechtstreeks contact op te nemen met de spreker, maar ook om hen aanbevelingen te schrijven. De website biedt ook tips over verschillende onderwerpen.

https://www.thewomensroom.org.uk/index.php: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit de hele wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen, maar er moet een account worden aangemaakt om toegang te krijgen tot de informatie van de sprekers in de lijst. De website biedt ook getuigenissen, een blog, en een forum voor deskundigen.

https://www.diversitydirectory.org/: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit de hele wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en om rechtstreeks via de website contact op te nemen met de sprekers.

https://www.gesis.org/femconsult/home: Duitse databank met actuele wetenschappelijke profielen van meer dan 3.000 vrouwelijke deskundigen uit alle vakgebieden en disciplines.

https://speakerinnen.org/: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit de hele wereld. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en rechtstreeks via de website contact op te nemen met de sprekers.

https://expertes.dones.gencat.cat/cercador/: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit Spanje. De website biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en geeft je toegang tot de informatie van de sprekers.

https://www.lasexta.com/constantes-vitales/mujeres-cientificas/: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit Spanje. De website biedt je de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en geeft je toegang tot de informatie over de sprekers.

https://agendadexpertes.es/: gratis databank van vrouwelijke deskundigen uit Spanje. De website biedt je de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen en geeft je toegang tot de informatie over de sprekers.

Disclaimer: InclusivePanels.be neemt geen enkele verantwoordelijkheid met betrekking tot de kwaliteit van de sprekers die in deze databanken terug te vinden zijn.