Inclusieve panels

Waarom zijn inclusieve panels belangrijk?

Wist je dat er op slechts 30% van de evenementen een genderevenwichtig panel aanwezig is? Dus een panel dat evenveel vrouwen als mannen telt. Inclusieve panels met mannen en vrouwen, maar ook sprekers van verschillende generaties, afkomst, talen... hebben nochtans talrijke voordelen:

  • Een gemengd panel zorgt voor rijkere en meer open debatten, met meer innovatieve ideeën.

  • Gemengde panels geven een sterk signaal aan de deelnemers én aan de buitenwereld.

  • Als je je kan identificeren met mensen zoals jezelf (op vlak van gender, afkomst, taal, ...) in de rol van expert zal het voor jou makkelijker zijn om je ambitie om expert te worden vol te houden.

  • Uit een enquête van ProFacts in 2020 bleek ook duidelijk dat Belgen gemengde panels verkiezen.

Maar waar vind je de juiste sprekers? Deze site helpt je op weg.

 

Vind een spreker

Inclusive Panels-charter

Klaar om een statement te maken?

Dankzij de inspanningen van diversiteitsexperten van organisaties zoals onder andere Women in Finance, Women on Board, Diversity Managers Association of Belgium en tal van andere topvrouwen uit verschillende bedrijven en sectoren kwamen deze website en het 'Inclusive Panels-charter' tot stand. Het doel? Werken aan de bewustwording rond het belang van divers samengestelde panels, zowel op vlak van gender, leeftijd als achtergrond.

Wil jij als organisatie, bedrijf of spreker ook het engagement aangaan om meer gemengde panels te realiseren en de bewustwording hierrond te verhogen?

Ontdek en teken het charter

De ondertekenaars

In dit project werken we samen met heel wat partners. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het samenbrengen van verschillende experts, of ze nu man, vrouw, jong of niet zo jong zijn. Wil je ook partner worden? Neem dan contact op met Inclusion in Finance.

Contacteer ons

Voor de onderneming of spreker

FAQ

Als onderneming of spreker word je vaak met verschillende contexten, situaties en vragen geconfronteerd. Zo kan het voor een onderneming moeilijk zijn om jonge sprekers te vinden. Sprekers kunnen zich dan weer afvragen wat te doen als ze in een homogeen panel terechtkomen. Hoe reageer je in zo'n situaties? Hier vind je een aantal antwoorden om jou op weg te helpen.

FAQ voor organisaties FAQ voor sprekers